CBD Proizvodi

Kanabis sjemenke za sadnju

Kanabis sjemenke za sadnju

Kanabis sjemenke za sadnju se biraju po količini kanabinoida

Na internetu se može naći velika ponuda sjemena konoplje, ali ako kupujete prvi put morate znati što točno želite jer lako možete kupiti sjeme industrijske konoplje. Kanabis sjemenke za sadnju se biraju po količini kanabinoida, ako želite uzgojiti kvalitetan kanabis. Najčešće su u ponudi tri vrste, indica, sativa i ruderalis, s time da znalci radije kupuju prve dvije sorte, jer ruderalis ima nešto manje kanabinoida i po tome je više nalik industrijskoj konoplji, a želite nešto drugo.

Kanabis sjemenke za sadnju se razlikuju genetski i zato odrasle biljke imaju različite karakteristike i različito djelovanje kod konzumenata. Sorta indica ima opuštajuća i uspavljujuća svojstva i najpogodnija za konzumaciju je u večernjim satima, dok je sorta sativa “podizač” koji vam daje krila i svojevrsnu hiperaktivnost i radni elan, pa se preporučuje za dnevnu konzumaciju. Može se reći da nesaničarima odgovara indica, a onima koji su tromi, spori i brzo se umaraju odgovara sativa.

Kanabis sjemenke za sadnju i što je feminizirano sjeme

Pošto se sjeme kanabisa prodaje uglavnom online putem, obratite pažnju na karakteristike proizvoda koji kupujete. Kanabis sjemenke za sadnju i što je feminizirano sjeme morate znati ako želite sami uzgajati svoj kanabis. Naime, za konzumaciju ili kao materijal za izradu ljekovitih pripravaka mogu se koristiti samo cvjetovi ženske biljke kanabisa, a da bi bili sigurni da će vaša sjemenka izrasti u žensku biljku morate kupiti feminizirano sjeme koje se dobiva posebnim metodom oprašivanja koloidnim srebrom.

Kanabis sjemenke za sadnju se na internetskom tržištu pojavljuje kao regularno sjeme, feminizirano sjeme i autoflowering sjeme konoplje, a samo feminizirano sjeme izraste u žensku biljku u 96 % slučajeva. Ako kupite regularno sjeme imate tek 50 – 60 % šansi da vam se posreći da izraste u žensku biljku. Autoflowering sjeme je nastalo specijalnim križanjem indice, sative i ruderalisa, što je rezultiralo ubrzanim rastom i razvojem, pa ta vrsta počinje cvjetati za samo tri tjedna od sjetve.

Kanabis sjemenke za sadnju i što biraju početnici

Uz oglas za prodaju sjemenki konoplje obavezno pročitajte karakteristike, jer lako, iz čistog neznanja možete kupiti regularno sjeme i načekati se ženske biljke. Kanabis sjemenke za sadnju i što biraju početnici u samostalnom uzgoju možete saznati na forumima, ali većina bira hibrid napravljen od indice, sative i ruderalisa koji je nazvan autoflowering i ponaša se kao podvrsta ove tri vrste, no i to sjeme treba biti feminizirano da bi imali više šansi za uzgoj ženske biljke.

Ako su feminizirane i kanabis sjemenke za sadnju podvrste autofowering u 95 % slučajeva izrastu u žensku biljku, a za samo tri tjedna imate prvu žetvu. Uz to ova podvrsta sjemena konoplje uspijeva na oskudnijem svjetlu što je važno onima koji imaju lošije uvjete za uzgoj. Važno je napomenuti da iz sjemena svih vrsta konoplje možete dobiti ženske biljke, ali kod feminiziranog sjemena te su šanse veće, jer su samo cvjetovi ženske biljke korisni za pripremu lijekova ili konzumaciju.

Tagovi: